Interviu cu bloggerița Hellen Monroe

„Trebuie să rămînem unice şi originale prin combinațiile de haine și accesorii”

-Hellen, cum ţi-a venit ideea de a crea un blog?

-Ideea nu a venit spontan. Mă gîndeam la un Fashion Blog de foarte mult timp. Întotdeauna urmăream fashion-week-uri și rămîneam entuziasmată de noile colecții, însă pentru a acționa nu aveam curaj și nici timp din cauza pregătirilor pentru bacalaureat. Prietenii au fost cei care îmi spuneau mereu că voi reuși. În primăvara anului 2013 am creat blogul intitulat HellenMonroe, care îmi servește drept mijloc de comunicare cu foarte multe fashioniste, aici postez diverse ținute și descopăr mai multe despre lumea modei.

-Cît de des mergi la cumpărături?

-Pentru că în Moldova nu prea găsești o gamă largă de brand-uri, merg peste hotare de 3-4 ori pe an, cel mai des în Milano și cu siguranță trebuie să menționez și despre Paris, care mă inspiră de fiecare dată. Mă strădui să prind și reducerile care îmi oferă posibilitatea să procur articole vestimentare la un preț accesibil. Uneori merg în București sau Iași, este foarte aproape de Moldova și de obicei găsesc lucruri la fel de atrăgătoare ca în Milano.

-Ai menționat într-un interviu că scopul activității tale este de a arăta fetelor cum să se îmbrace stilat, fără să cheltuiască prea mult, cum e posibil acest lucru?

-Fiecare femeie trebuie să își creeze un stil personal, care să o remarce și să o reprezinte. Trebuie să rămînem unice si originale prin combinațiile de haine și accesorii, iar pentru asta nu trebuie să cheltuim neapărat o grămadă de bani, e necesar doar să ne placă ceea ce vedem pe noi. Cîteodată putem găsi ceva absolut fabulos în garderoba mamei sau a bunicii și atunci obținem un look impresionant, pentru care am plătit foarte puțin sau chiar nimic, dar care arată foarte bine.

-Care este piesa ta vestimentară preferată?

-Pentru că sunt impresionată de povestea măreței creatoare de modă Coco Chanel, am o dragoste deosebită pentru pălării. Mai mult decît atît, acestea mereu vor rămîne articolele mele vestimentare preferate.

-Anul trecut au fost în vogă hainele cu flori printate, este actuală această tendință și în anul 2014?

-Imprimeurile florale cel mai des se numără printre preferatele domnișoarelor și a designerilor vestimentari, fiind prezentate în aproape fiecare colecție a acestora. Imprimeul floral reprezintă un trend clasic ce revine an după an în tendințe, și cu siguranță în 2014 îl purtăm pentru a ne accentua feminitatea, delicatețea și sensibilitatea. Merită să menționez că printul floral joacă un rol important în ținuta unei domnișoare, deoarece captează atenția. Atunci cînd optăm pentru un look cu imprimeu floral e de dorit să alegem un stil minimalist.

-Ce sfaturi ne poți da referitor la ținutele din sezonul de primăvară – vară din anul acesta?

-Moda anul acesta este inspirată și din trecut și din arhitectură, de aceea hainele transparente și geometrice au un rol important în toate colecțiile de primăvară-vară. Sunt în vogă fuste și rochii asimetrice, fie de culori pastelate, negre sau albe, pantaloni cu imprimeuri, texturi metalizate, hainele în stil masculin, în special jachetele supradimensionate. Primăvara aceasta ne răsfățăm cu un outfit de culoare roz palid sau roz violet, îmbrăcate cu astfel de nuanțe vom arăta impecabil. La capitolul materiale și texturi, avem un asortiment larg și foarte variat, de la stofă și dantelă pînă la mătase fină, denim și piele.

-Cum se naște ideea de un look nou?

-Uneori am 10 minute la dispoziție înainte să ies din casă, recunosc că atunci cînd mă grăbesc îmi iese un look deosebit. Nu stau prea mult să mă gîndesc la un look nou, ideea vine pe loc, este de ajuns să îmbrac o fustă, după care foarte repede găsesc și o bluză care se asortează perfect.

-Am citit că îți place să călătorești, ce țară te-a impresionat în măsura în care ai vrea să te reîntorci în ea?

-O deosebită plăcere am atunci cînd merg în Franța, la Paris. Sunt îndrăgostită de acest oraș deosebit. Oamenii sunt sociabili, atmosfera este extrem de romantică, locurile istorice te fascinează, restaurantele te răsfață cu cele mai delicioase bucate, teatrele si bulevardele pline de viață  nu le pot  compara cu nimic în lume. Parisul este orașul în care mereu ai ceva nou de văzut și de admirat. Este orașul în care mă reîntorc cu mare plăcere, este ceea ce mă inspiră din foarte multe perspective.

-Ce pasiuni mai ai în afară de modă?

-Am o pasiune foarte mare pentru actorie şi sper în timp să ma realizez pe acest plan. Sunt fascinată de teatrele franceze și de filmele bine regizate.

-Care este cel mai mare vis pe care vrei să îl realizezi?

-Mondanites.md este abia la început de drum, visez ca pagina mea de fashion să ajungă  la un nivel mai înalt, la un nivel internațional.

Interviu realizat de Elena Golubnic pentru Curierul de Hincești

 puteți accesa acest link pentru mai multă informație http://www.curierul.md/index.php/tiri/cultur/item/90-interviu-cu-hellen-monroe-fashion-blogerita-din-or-hincesti/90-interviu-cu-hellen-monroe-fashion-blogerita-din-or-hincesti

Ar putea să vă placă