Regula nasturilor

Sacoul reprezinta o piesă vestimentară indispensabilă oricărui bărbat, însă pentru al purta nu este necesar doar să-l procuraţi – ci să cunoașteți şi câteva coduri vestimentare. Atunci când purtați un sacou țineți minte că talia acestuia este subliniată de către nasturele care se încheie, majoritatea bărbaților s-au întâlnit măcar o dată în viață cu astfel de probleme. Din aceasta cauză există reguli de vestimentaţie după care se închid corect butonii unui sacou, iar acei care le încalcă o fac pentru că nu poartă costum regulat, însă cunoaşterea de bază pune în evidenţă purtătorul pentru că arată mult mai bine, şi dă dovadă în faţa doamnelor că este atent la detalii!

                                                                       SACOU LA UN NASTURE

Nasturi 1

Sacourile cu un singur nasture devin din ce în ce mai comune şi este recomandat ca atunci când purtătorul stă în picioare, nasturele să fie încheiat!

SACOU LA DOI NASTURI

Nasturi 2222222

Pentru acest tip de sacou se plică regula următoare – primul nasture încheiat iar cel de jos descheiat! Nu se admite sa fie amândoua încheiate, sau primul nasture descheiat şi al doilea încheiat – total inadmisibil!   

      SACOU LA DOUA RANDURI DE NASTURI

6 nasturi

Pentru sacoul din imagine se aplica aceeaşi regulă de mai sus! Unde sunt câte 3 nasturi – primul se va încheia la alegere, al doilea obligatoriu şi ultimul descheiat!

Să nu uitam că atunci când ne aşezăm undeva cum ar fi în maşină, la masă sau chiar oriunde trebuie să descheiem toţi nasturii, de altfel vă veţi simţi incomfortabil, şi din punct de vedere vizual nu va arăta bine. Purtați cât mai des costume clasice, stilate deoarece femeile sunt innebunite după astfel de bărbați.

Succes!

sursa foto- pinterest.com

 

Ar putea să vă placă