Pitti Uomo – epicentrul bărbaţilor stilaţi!

Pitti Uomo este un eveniment ce a stârnit o mare agitaţie în lumea fashion după ce moda bărbaţilor s-a mutat în Milan și Florence. Tot ce ai văzut la New York – Fashion Week sau la Show-urile din Londra nici nu se compară cu imaginea pe care o creează italienii bianual la Fortezza de Basso din Florența. Haideți să vă relatez succint despre „Pitti Uomo”, este un loc de business unde cumpăratori, designeri, editori, creatori și vânzători se adună în fiecare an, începând înca din 1972, pentru a întâmpina colecţiile următoarelor sezoane (anul acesta Pitti Uomo 88 se organizează pe data de 16-19 Iunie).

1f34ab7bef3a57c274f911061ce32c6c

Părerea mea e că italienii sunt cei care în domeniul modei cunosc ceva ce nu mai cunoaşte nimeni în toată lumea spre exemplu : niciodată nu-i vezi să le scape ceva din vedere, iar costumele lor sunt de parcă prelucrate ca un diamant iar orice poartă pe corp li se aşează ca o mănuşă. Italienii sunt mult mai rebeli şi inovativi ca ceilalți din aceasta cauză apare o armonie între persoană şi haina îmbrăcată. Pe străzile minunate ale Italiei observăm tineri ce se îmbracă cu gust de la o vîrsta fragedă: tricouri Polo, loafersi, ceasuri din aur Casio, costume Navy Blue, interesant este faptul că acest trand de a te îmbrăca cu ceva mai înaintat faţă de vârsta ta actuală nu este o modă, e ceva normal pentru ei şi probabil anume din această cauză sunt de admirat.

91d34921c1f4e17551ffc76c54e377ed

 

Cu toții cunoaștem că Italia este ţara faimoşilor designeri ca: Valentino Garavani, Giorgio Armani, Prada, Gucci, Versace, acestea sunt doar câteva din multitudinea pe care Pitti Uomo ne oferă in exclusivitate. Sunt peste 1000 de brand-uri de la care te poţi inspira, fiecare cu o originalitate aparte. Vă garantez amintiri de neuitat, atmosferă unică si desigur multe celibrități, iar Nick Wooster, Mr. Raro, Mariano Di Vaio, sunt puţinele style icon-uri ale acestui eveniment. An de an Pitti Uomo creează prin experienţa sa noi modele apreciate la nivel european, în România avem Laci Nagy (fondatorul paginii Stil Masculin) şi Laviniu.

 

PU87_024PU87_082Pubblico-ph-Vanni-Bassetti05

 

 

 

 

 

 

 

Putem vorbi la infinit despre acest eveniment, însă indiferent la ce nivel te afli: începator sau avansat în ale stilului personal, sau eşti doar intrigat de acest târg al modei te invit să mergem împreună în acest an începând cu data de 16 iunie pentru a fi prezenţi la una dintre cele mai mari imagini ale fashion-ului bărbatesc din lume.

sursa foto- pinterest.com