Judocanul Valeriu Duminica între sport, modă și afaceri

Se spune că sportul practicat la nivel performant este la fel ca orice drog, dacă te-ai apucat de el, cu greu îl mai poți lăsa pentru că cere dăruire totală și devotament, pe langă aceasta impune sacrificii, disciplină și muncă iar în schimb oferă satisfacție, glorie și recunoaștere.

valeriu_duminica_jd

 

valeriu_duminica_judocar2valeriu_duminica_judocar1

 

Valeriu Duminica este campionul Republicii Moldova și a României la Judo, ba mai mult acesta nu cedează locul de frunte nimănui timp de 10 ani, ceea ce este o exclusivitate pentru țara noastră. Practică sportul de performanță de la 9 ani, și timp de 19 ani buni transpiră efectuând câte 2 antrenamente pe zi. Valeriu este o persoană cu caracter, bun simț și este învățat să suporte antrenamente exagerat de grele, pentru că a simțit pe pielea sa că numai prin muncă maximă se pot obține rezultate frumoase. Cu toate că și-a dedicat, practic, toată viața sportului, protagonistul nostru a găsit timp și pentru mama învățătură, absolvind deja 3 facultăți: Drept, Bussines și Administrare și Antrenor Manager în Lupte. Acum continuă să studieze la facultatea de Finanțe Publice și Fiscalitate, aceasta fiind a patra facultate în pachetul bogat de cunoștințe ale lui Valeriu. De fapt, dincolo de viața sportivă judocanul nostru duce o viață normală ca orice alt om, pe lângă toate este un om de afaceri, și o persoană pozitivă. După spusele campionului nostru, acesta se întreține singur de la vîrsta de 16 ani, părinții acestuia fiind mîndri că au crescut un fiu demn de toată lauda.

valeriu_duminica_jd1

Echipa noastră s-a întrebat cum le reușește pe toate, de unde a găsit atâta voință și tărie de caracter? De unde dorința aceasta arzătoare de a realiza totul?! Valeriu însă, ne relatează că este perseverent, mereu știe ce își dorește și face mereu tot îi stă în puteri să-și atingă toate scopurile pe care și le-a propus. Are tot ce îi trebuie un stil impecabil, hotărâre și voință de afirmare. Judocanul mai este dotat cu un gust ales și în domeniul modei, impresionând prin combinații originale de fiecare dată. Pentru el haina este un lucru prețios care necesită o îngrijire și abordare specială.

val1
Vă informăm că Valeriu este pe cale să se califice la Jocurile Olimpice din 2016 ce se vor desfășura la Rio de Janeiro, noi îi urăm mult success și îl așteptăm acasă cu marele premiu.
Revista Mondanites a relizat o ședință foto minunată și vă îndeamnă pe toți să vă cunoașteți campionii așa cum se cuvine pentru performanțele dobândite.

Te conduci după ultimele tendințe atunci când îți alegi un outfit?
Nu mă conduc după tendințe, încerc să fiu în pas cu moda dar adevărul este că îmbrac întodeuna numai ceea ce îmi place cu adevărat, ce mi se potrivește și în ce mă simt confortabil.

De unde îți achiziționezi hainele și ce brand-uri preferate ai?
Sportul îmi oferă posibilitatea să călătoresc foarte mult dar nu întotdeauna am timp pentru shopping. Atunci când am norocul și dispun de o zi liberă merg la cumpărături, îmi achiziționez câte ceva mie, însa cel mai mult prefer să aleg cadouri pentru cei dragi. După cum ați înțeles fac shopping în afara țării noastre și nu voi schimba pe nimic în lume shopping-ul din Japonia, deoarece se deosebește de celelalte țări prin calitate, individualitate și preț accesibil. Dacă e să vorbim despre Europa, prefer Italia pentru multitudinea sa de brand-uri și cafea delicioasă și nu în ultimul rând Spania, unde îți poți planifica și câteva zile de odihnă pe litoral. Brand-urile mele preferate sunt “Calvin klein”, “Hugo Boss”, “Diesel” și pentru că sunt sportiv , mă aflu foarte mult prin avioane nu am cum să nu prefer îmbrăcămintea de tip sport, în special brand-urile “Nike” și “Mizuno”.

Care sunt cele 3 piese din garderoba ta pe care le porți constant?
Blugii, maiourile în 3 nasturi și bineânțeles nu renunț la puloverele colorate, firește în anotimpul rece. Sunt stilate și foarte practice, cred că am peste 40 de pulovere în mai mult de 30 de culori în garderobă. Depășind numarul de 50, le dăruiesc pe unele celor care au mai mare nevoie de ele.

Cum îți definești stilul personal?
De fapt, eu întotdeauna mă evidențiez prin modul meu de a ma îmbrăca. Fără să intenționez realizez, uneori, combinații remarcabile. Deși pot spune că am un stil nedefinit și sunt liber în alegere, ziua mea este foarte încărcată și diversă, de aceea automobilul meu este a doua garderobă.

Acum hai sa vorbim puțin și despre sport. Ce simți în momentele în care urci pe podium, pentru a fi medaliat?
Indiscutabil simt o mândrie profundă, iar cel mai plăcut moment este atunci când se intonează imnul țării mele, este o plăcere enormă să duci faima țării tale în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Astfel de momente trec foarte repede, însă rămân multe emoții pozitive, sentimente de satisfacere și amintiri spectaculoase.

Ce a adus Judo-ul în viața ta? Cu ce a influențat stilul tău de viață?
Judo-ul mi-a schimbat total viața, caracterul, aspirațiile cât și ambițiile. Mi-a adus un nume, o recunoaștere naționala și internațională. De mic copil mi-am dorit să fac sport profesional iar pentru asta trebuia să renunț la toate activitățile anterioare, pentru că ore în șir, indiferent de timp să lucrez la ceea ce eu acum numesc performanță. Câștigurile, pierderile eșecurile și nu în ultimul rând nenumăratele traume m-au făcut mai puternic atât fizic cât și psihologic. M-a schimbat ca om.

Ce ar trebui să știe tinerii care se gândesc să înceapă practicarea acestui sport? Ce sfaturi le dai?
Fiți gata să renunțați la viața persoanală, distracții și alte plăceri deoarece Judo-ul cere dăruire totală și devotament.

Interviu: Hellen Monroe / Foto: Vadim Putregai / https://www.facebook.com/valeriu.duminica.9